Dekker wint op beachbike UCI-race in woestijnzand Qatar

Erik Dekker heeft vrijdag de Al Aidad Dessert Challenge, een UCI.C3-race in Qatar, op zijn naam geschreven. De oud-wielrenner deed dat met overmacht. Na veertig kilometer over zes woestijnduinen kwam de Australiër Roman van Uden drie minuten later als tweede binnen, de Fransman Frederic Combert finishte tien minuten later als derde.

Op de website van het AD vertelt Dekker dat hij onlangs de wedstrijd op de kalender van de UCI ontdekte en er daarom een vakantie aan vastplakte. Zijn ervaring in strandraces gaven de doorslag. “,,Ik heb de perfecte fiets voor een snelle race door de woestijn zoals deze. Ze zijn hier dol op fatbikes, maar die zijn op hoge snelheid minder geschikt,” zegt hij tegen het AD.

Overigens deden er in de UCI-categorie maar elf coureurs mee, waarvan er negen de finish haalden. Het leverde de succesvolle wegrenner zijn eerste UCI-punten als MTB’er. Het is de vraag of hij daarmee zijn recht om te starten in Master-wedstrijden (is dat geen UCI-regel?) heeft verspeeld.

[su_button url=”http://my6.raceresult.com/63521/?lang=nl#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Al Aidad Dessert Challenge [/su_button]

 

Related posts

Derde GP Groot reCYCLE in ‘Alkmaars heuvellandschap’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Van Houts vertrekt bij Multivan-Merida

by Juul van Loon
8 jaar ago

Tweede plek voor Van der Poel in shortrace Andorra

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten