Nieuw in Oudenaarde: driedaagse Mountainbike van Vlaanderen

Oudenaarde was al de wielerstad bij uitstek, maar krijgt er nu ook een mountainbikewedstrijd bij. De Mountainbike van Vlaanderen (11-13 augustus 2017) wordt een totaalevenement voor competitierenners, recreanten, sportieve kinderen en hun fans.

Drie dagen lang wordt Oudenaarde in augustus 2017 de place to be voor mountainbikefans. De Mountainbike van Vlaanderen is een driedaagse mountainbikewedstrijd aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen(categorie Open XCO), waarin zowel competitierenners als recreanten tegen de tijd het mooiste van de Vlaamse Ardennen met de MTB kunnen verkennen. Want tussen de Koppenberg, Oude Kwaremont en andere Taaienbergs bulkt het van de bosjes en velden waarin mountainbikers hun hart kunnen ophalen.

Na een intense proloog op vrijdagavond 11 augustus wachten twee loodzware ritten die het peloton over de flanken van Vlaanderens bekendste hellingen zullen voeren. Op zaterdag 12 augustus wacht de koninginnenrit van 144 kilometer en 2400 hoogtemeter (verdeeld over vier lussen), op zondag 13 augustus is de slotetappe 100 kilometer en 1540 hoogtemeter rijk (twee lussen). Start en finish bevinden zich steeds aan de charmante Donkvijver in Oudenaarde. Uniek is dat deelnemers niet alleen solo kunnen starten, maar dat er ook een estafettesysteem is voor duo’s en kwartetten. Bedrijven kunnen strijden voor de Business Trophy en e-bikers krijgen een eigen klassement.

De Mountainbike van Vlaanderen is echter meer dan alleen maar de driedaagse rittenwedstrijd. Op zaterdag 12 augustus zijn er op de Donkvijver wedstrijden in het kader van de Flanders Kids Series voor kinderen van zeven tot en met veertien jaar. Op zondag 13 augustus is er een toertocht voor recreanten, die van de Belgische wielerfederatie KBWB meteen het unieke label Belgian VTT Happening 2017 kreeg toegekend. Er is ook een expozone voorzien met constructeurs uit de fietswereld, en er wordt gedacht aan een wedstrijd voor G-sporters.

[su_button url=”www.mountainbikevanvlaanderen.be” target=”blank” background=”#ccd500″]Meer informatie Mountainbike van Vlaanderen[/su_button]

Related posts

‘Mister 24u’ Jos Engelen zwaargewond na ongeval met vrachtwagen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Terpstra samen met Brouwer naar Epic Israel

by Juul van Loon
8 jaar ago

Cape Epic: ijzersterke start Elferink, ook Brentjens op podium

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten