De Maar kopman nieuw MTB Team Grinta – Bestrating.nl

ASSEN – Mountainbiken in Drenthe zit in de lift. Nadat in die provincie vorige week Newcomm IT Klaucke zijn plannen bekendmaakte, doet MTB Team Grinta – Bestrating.nl daar nog een schepje bovenop. Het nieuwe Drentse mountainbiketeam wil talenten de kans geven door te groeien naar de absolute top en op die manier een rol spelen in de professionalisering van de mountainbikesport in Noord-Nederland. Voor de ambities op korte termijn heeft het team Marc de Maar gestrikt als kopman.

Voorbeeld voor jonge renners
De Maar, die komend seizoen de overstap maakt naar het marathonbiken, leverde onlangs zijn contract bij het ‘grote’ Habitat for Humanity in. Hij krijgt bij Grinta – Bestrating.nl de ruimte om zijn mountainbike-ambities waar te maken. Doel is een plek in de top tien op het komende WK-marathon. De Maar, afgelopen seizoen actief voor Roompot Cycling, zal op de weg uitkomen voor het Chinese Wishom-Hengxiang. Zijn focus zal echter liggen op het rijden van internationale marathonwedstrijden en, door de inbreng van zijn ervaring, het verder helpen ontwikkelen van de  talenten die reeds bij het Grinta – Bestrating.nl hebben getekend. ‘We halen niet alleen een toprenner in huis, maar ook iemand die geboren is in Drenthe. Daarmee is Marc een voorbeeld voor jonge renners in de regio’ stelt teammanager Anne Jan Dekker.

Marc de Maar. Foto: Roompot Cycling

Brede steun in bedrijfsleven
Grinta – Bestrating.nl bestaat verder uit Tim Smeenge en Micha Gankema (elite renners) en de nieuwelingen Tycho Dijkstra en Tim de Jong. Het draagvlak in het bedrijfsleven voor het nieuwe team is groot.  Het MTB team is een samenwerking aangegaan met Grinta Business Cycling, een netwerkclub van ruim 60 ondernemers die elkaar eens per maand op de fiets treffen. Grinta is net dat beetje meer, net dat beetje extra. Dat is wat ons als ondernemers bindt. En als businessclub zien we de ondersteuning van dit team als een logische volgende stap’ zegt Grinta-voorzitter Albert Koops. Grinta Business Cycling ondersteunt het team vanuit een breed netwerk. Met deze samenwerking wil Grinta de wielersport in Noord-Nederland ondersteunen, verder professionaliseren en gearriveerde renners en talenten op de juiste manier ondersteunen.

Micha Gankema (71) tijdens het NK Marathon in oktober van dit jaar. Foto: Sportograf.com

Landelijke exposure
Grinta – Bestrating.nl zal ook ondersteund worden door kledingleverancier Forte en wielenfabrikant 9thWave. Hoofdsponsor is Bestrating.nl.  Het in Assen gevestigde bedrijf zoekt landelijke exposure en is er van overtuigd dit met het nieuwe MTB team te vinden. Daarnaast geloven eigenaren Martin en Bert Meijeringh in de ambities en de doelen van het team en willen ze graag bijdragen aan de ontwikkeling van de talenten. De ambities van het team zijn namelijk hoog: doel is om met een renner aanwezig te zijn op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Website
Het nieuwe team is te volgen op mtbteamgrinta.nl.

Related posts

De Nijs heeft WK-kwalificatie al weer binnen, De Maar stapt af op Noorse rotsen

by Juul van Loon
6 jaar ago

Anne Tauber dendert maar door

by Juul van Loon
7 jaar ago

Na nieuwe nekbreuk is doorgaan te risicovol: Bouwmeester stopt

by Juul van Loon
4 jaar ago
Mobiele versie afsluiten