Extra race Groesbeek: ‘Bergrace’-formule op oud-wereldbekerparcours

GROESBEEK – Oude tijden herleven komend seizoen in Groesbeek. Stichting MTB Gelderland-Zuid, organisator van de zeer succesvolle Hel van Groesbeek, heeft vergevorderde plannen om op zondag 25 juni een extra wedstrijd op poten te zetten. Het moet een soort ‘Bergrace’ worden op een parcours waar begin jaren negentig World Cups werden verreden. Dat heeft Bikesight.nl uit betrouwbare bron vernomen.

World Cup-parcours
Het gaat daarbij om het zogenaamde Nederrijk, onder locals ook wel bekend als het Grundig-bos (vanwege de sponsor van de wereldbekers van meer dan twintig jaar geleden). Het is een bijzonder geaccidenteerd stuk bos dat ook onderdeel is van de Hel van Groesbeek. De organisatie heeft het plan om, voorzover Bikesight.nl heeft begrepen, start/finish te positioneren nabij de weilanden aan de zuidelijke kant van de tussen de Zevenheuvelenweg en de Wylerbaan ingesloten locatie.

De Nijmeegse mountainbikeclub Licht Verzet houd traditioneel de jaarlijkse Oliebollenrace in het stuk bos waar op 25 juni zeer waarschijnlijk een nieuwe wedstrijd wordt verreden.

Bergrace-principe
De bedoeling is om met een ronde van tien kilometer te gaan werken. Daarbij wordt verder gekozen voor het oude, tot een paar jaar geleden zeer populaire principe van de Bergrace. Bij die wedstrijden, die tot spijt van veel mountainbikers niet meer worden georganiseerd, werd er gereden over drie ‘afstanden’: 75 minuten, 105 minuten en 150 minuten.  De wedstrijd wordt gecombineerd met een manche in de Landelijke jeugdcompetitie, een dag eerder. Het ligt daarom vast dat áls de race er daadwerkelijk komt – en dat is zeer waarschijnlijk – 25 juni de datum wordt.

KNWU
Voorzover bekend speelt de KNWU (nog) geen rol in het nieuwe evenement.

Related posts

KMC-Fruit to Go scoort traditioneel mooie klasseringen in Willingen

by Juul van Loon
5 jaar ago

Wereldtitel Schurter, mooie veertiende plek Van der Heijden

by Juul van Loon
6 jaar ago

Mountainbiketeam Habitat presenteert zich

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten