Brentjens op ‘eigen’ American Eagle, Becking blijft

RAVENSTEIN – Bart Brentjens keert terug op American Eagle, het mountainbikemerk waar hij in 1996 in Atlanta Olympisch kampioen op werd. Het Amerikaanse fietsmerk is de opvolger van het Tsjechische Superior, waar het team meerdere jaren op reed. ‘CST’ zal overigens niet de naam van het American Eagle gaan dragen. In 2017 is het daarom het CST Brentjens Mountainbike Racing Team.

De samenwerking lijkt logisch: samen met Henk Schipper blaast Brentjens als nieuwe eigenaar het merk nieuw leven in. Schipper en Brentjens kennen elkaar van het Nederlandse militaire team in 1993. Schipper was onder meer eigenaar van het wielmerk Fast Forward en mede-oprichter van het wielerteam van Roompot Cycling. “Bart en ik hebben er veel zin om het merk opnieuw in de markt te zetten. We hebben er vertrouwen in dat we onze klanten van buitengewoon goede producten en service kunnen voorzien.”

Voor Brentjens is het starten van een nieuw fietsmerk een nieuwe stap in zijn carrière. “Als coureur en teammanager heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het verbeteren van mountainbikes”, geeft hij aan. ” Nu is het tijd om de volgende versnelling in te gaan en een prachtig fietsmerk nieuw leven in te blazen.”

Brentjens: ‘Bijzonder’
“Het is fantastisch om een mountainbiketeam te hebben dat wereldwijde aandacht voor American Eagle genereert,” vertelt Schipper over de samenwerking met CST-Brentjens. ” Het team zal ons ook gaan helpen om onze bikes te ontwikkelen en perfectioneren.Het is gaaf om het merk terug in competitie te zien”, zei hij.

Brentjens zelf kijkt er ook uit naar uit. “Voor mij is het heel bijzonder om het team op de fiets te hebben waar ik mijn grootste overwinningen op heb geboekt”, stelde de teammanager. “Het is de mountainbike van de eerste Olympisch kampioen en dat geeft een speciaal gevoel en een extra motivatie. Het zou helemaal fantastisch zijn om in 2020 in Tokyo een medaille op een American Eagle te pakken. Voor ons team is ook het proces van het ontwikkelen van een mountainbike heel interessant, zowel voor onze bikers als onze mechaniekers.”

Brentjens halverwege de jaren 90 op zijn American Eagle

Ook Novak weg, Becking blijft
CST-Brentjens gaat 2017 in met zeven coureurs. Rudi van Houts liet eerder al weten de wedstrijdsport te verlaten, daarnaast gaat ook Jiri Novak niet verder bij het team. Nederlands kampioen Hans Becking – voor wie het lang onduidelijk was hoe zijn toekomst eruit zou gaan zien – heeft zijn contract wel met een jaar verlengd. Eerder strikte Brentjens al het Nederlandse talent David Nordemann en de Belg Didier Bats. De elite-vrouwen Margot Moschetti en Yana Belomoina blijven het team ook trouw, net als Grant Ferguson en Sebastian Fini Carstensen.

Team CST-Brentjens 2017
Yana Belomoina (Oekraïne)
Margot Moschetti (Frankrijk)
Grant Ferguson (Groot-Brittanië)
Hans Becking (Nederland)
Sebastian Fini Carstensen (Denemarken)
Didier Bats (België)
David Nordemann (Nederland)

Related posts

Vos: ‘Ik heb veel aan Pauline Ferrand-Prevot’

by Juul van Loon
8 jaar ago

KNWU: nationale MTB Cup, hopelijk naast Benelux Cup

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Dijke neemt rust vanwege hartritmestoornissen

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten