Laat rit Cape Pioneer: Boelen/Groen na chaotisch slot knap tweede

OUDSTHOORN – Een chaotische laatste etappe van de Cape Pioneer Trek heeft goed uitgepakt voor Jeroen Boelen en Erik Groen. Het tweetal van Stappenbelt Specialized klommen op naar de tweede plek in het eindklassement. Voor Gerben Mos en Bram Rood liep het juist verkeerd: zij verspeelden veel tijd en zakten naar de achtste plek.

In de laatste rit (slechts 57 kilometer) had vrijwel elk team in de top van het klassement te kampen met lekke banden of andere materiaalpech. Groen en  Boelen stonden ook twee keer stil, maar werden desondanks derde in de daguitslag. Dat was voor het duo voldoende om nog een plekje te stijgen in het klassement.

Boelen en Groen aan de meet. Foto: Zoon Cronje

Rood en Mos probeerden in de laatste etappe nog plekken goed te maken. Ze lagen na drie kilometer alleen op kop, toen het noodlot toesloeg. Rood reed twee keer lek, waarna het team als laatste aan de eerste singletrack begon. Ook later in de etappe verloor het team veel tijd met nóg een lekke band. “Op de single track werd veel gelopen en daardoor moesten wij ook vaak van de fiets. Er was geen ongelukkiger moment om lek te rijden dan uitgerekend daar”, zei Rood.

De eindzege ging uiteindelijk met bijna twintig minuten voorsprong op Stappenbelt Specialized naar de Zuid-Afrikanen Nico Bell en Gawie Combrinck. Matt Beers en Erik Kleinhans finishten als derde. Groen en Boelen verdienden met hun tweede plek allebei zeventig punten voor de UCI-wereldranglijst. Rood en Mos scoren toch nog 35 punten.

Alle uitslagen van de Cape Pioneer Trek zijn hier te bekijken.

Related posts

Terpstra begint met podiumplek in Tankwa Trek

by Juul van Loon
5 jaar ago

Bekkenk tiende in warme Salzkammergut Trophy (211km)

by Juul van Loon
8 jaar ago

Brouwer-Trommer aan de leiding, Mos-Smeenge net naast het podium in Cape Pioneer Trek

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten