Ockeloen ‘niet bewust’ van fout, Minnaard laat oordeel aan KNWU

NIEUWEGEIN – Het is nog steeds onduidelijk of er actie wordt ondernomen na de onreglementaire wielwissel van Jasper Ockeloen, afgelopen zondag bij het NK Marathon in Eijsden. Ockeloen kwam tijdens de Bart Brentjens Challenge als eerste over de meet, maar wisselde onderweg buiten een van de officiële technische zones zijn voorwiel.

De actie van de Nederlands kampioen werd niet geconstateerd door de jury, maar was later wel duidelijk te zien op beelden van de Limburgse omroep L1. “Ik ben me er totaal niet bewust van dat ik iets fout heb gedaan”, liet Ockeloen dinsdag in een korte reactie aan Bikesight.nl weten. “Niemand heeft bezwaar aangetekend bij de jury en daarmee is het voor mij afgedaan. Ik wil graag mijn trui tonen binnen het mountainbiken en vind het jammer dat het in zo’n mooie en zware sport over dit soort dingen moet gaan.”

De wissel van Ockeloen op de beelden van L1.

Voor de wedstrijdjury van zondag – die Ockeloen vanwege de wielwissel had kunnen diskwalificeren – is de zaak gesloten. Protest indienen bij de wielerbond KNWU is echter nog steeds mogelijk. Marco Minnaard, die achter Ockeloen als tweede eindigde en bij een eventuele uitsluiting van Ockeloen alsnog kampioen zal worden, gaat dat niet doen. “Dat Jasper buiten een officiële post heeft gewisseld is een feit en dat dat niet is toegestaan is ook een feit”, verklaarde hij aan Bikesight.nl. “Het is dan aan de jury en de KNWU om daar over te oordelen, niet aan ons als  renners.”

Of en wanneer de KNWU dat gaat doen is niet bekend.

Related posts

Elferink derde in zware UCI-marathon in Spilimbergo

by Juul van Loon
7 jaar ago

Becking houdt prima stand in de Alpentour Trophy

by Juul van Loon
6 jaar ago

MTB Alpine Cup: wie wordt koning van de Alpen?

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten