NK-Masters 30+ Boon: ‘Misschien wel meer blij met top 15 overall’

EIJSDEN – Als iemand zondag tijdens het NK Marathon met overmacht kampioen werd, dan was het Niels Boon. Op de coureur van Toma Cycles stond in de categorie Masters 30+ geen maat. Boon kwam net binnen de vier uur binnen en had daarmee een voorsprong van bijna tien minuten op nummer twee Arthur Rutte, die de eindsprint om het zilver won van Maarten Janssen.

De Limburger, die al op de eerste klim wegreed bij zijn concurrenten, werd daarmee vijftiende overall. “En dat betekent misschien nog wel meer dan deze titel”, zei hij na de in zijn achtertuin verreden titelstrijd. “Maar ik ben er superblij mee hoor. Altijd mooi om te winnen.  Ik ga de trui alleen niet vaak dragen. Die eer vind ik weggelegd voor de kampioen bij de elite. Normaal gesproken zou ik daar ook rijden, maar om wat leuker te kunnen rijden in de cross-countryraces heb ik tegenwoordig een amateur-licentie.”

Het peloton met vooral de amateurlicenties probeert bovenaan de tweede klim de aansluiting bij de kop van de koers te maken of te houden. Foto: Bart Brentjens Challenge

Masters 40+
Bij de Masters 40+ ging de titel opnieuw naar Bart Brentjens. De mountainbikelegende had het meest te duchten van Maikel Govaarts. Die lag tot kilometer 75 aan de leiding, tot de man met de hamer flink toesloeg. Brentjens nam de kop over en kwam met een comfortabele voorsprong van vier minuten op zijn concurrent binnen. Die moest daarvoor wel in de eindsprint afrekenen met Arno Bouten, John van de Wouw en Jody Tesselaar.

Het NK-podium bij de Masters 40+

Volledige uitslag NK Marathon 2016 Masters 30+

Volledige uitslag NK Marathon 2016 Masters 40+

Related posts

Becking en Massaer worstelen zich naar eindzege Portugal Tour MTB

by Juul van Loon
7 jaar ago

Peters en Rood finishen BEMC sterk, Turpijn op podium

by Juul van Loon
9 jaar ago

Plek in subtop Laissac is richting EK waardevol voor Becking en De Nijs

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten