Transalp 2017: van Mayrhofen via Dolomieten naar Riva

BRUCHKOEBEL – De definitieve routes laten nog even op zich wachten, maar de etappeplaatsen van de Bike Transalp powered by Sigma zijn sinds dinsdag bekend. In zijn 20ste editie voert een van Europa’s meest toonaangevende meerdaagse mountainbikeraces van Mayrhofen in Oostenrijk naar het Italiaanse Riva del Garda. 

De route volgt daarmee voor een deel het parcours van de eerste editie in 1998. Onder de etappeplaatsen slechts één nieuwe naam: Lavarone. Daarnaast houdt de Transalp halt in Brixen, St. Vigil, St. Christina, Kaltern, Trento en Riva del Garda.

Beelden van de Transalp van dit jaar, die een meer westelijke route volgde. Ook een omgeving die geen straf was om doorheen te fietsen. Al kon je ook niet onbeperkt om je heen kijken: de paadjes waren soms aardig smal én met verraderlijk gravel. Foto: Sportograf

De totale lengte van de zevendaagse wedstrijd is ongeveer 550 kilometer met 18000 hoogtemeters. Daarbij zitten onder meer Pfitscherjoch en de Plose, mooie paden midden in de Dolomieten die ook onderdeel zijn van de bekende Sellaronda Hero. De inschrijving van de Transalp gaat open op 11 oktober. Meer informatie is hier te vinden. Een uitgebreid blog van de Transalp van 2016 lees je hier.

Etappeplaatsen Transalp 2017

Related posts

‘Mister 24u’ Jos Engelen zwaargewond na ongeval met vrachtwagen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Terpstra en Brouwer sluit Epic Israël vol pech af met etappezege

by Juul van Loon
8 jaar ago

Elferink kan goed WK vergeten na valpartij in Kirchzarten

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten