Ook Classens lijkt klaar voor Bart Brentjens Challenge

WIEMERINGHAUSEN – Na Robbert de Nijs en Roel Verhoeven lijkt ook een derde coureur van de nieuwe generatie marathonbikers kandidaat voor een korte uitslag op het NK. Na een tweede plek in de Duensberg Marathon van vorige week liet Bart Classens zien dat een week voor de Bart Brentjens Challenge zijn vorm nog een beetje gegroeid is. De coureur van Thijs Hendriks Specialized (23) reed zondag ijzersterk in de 96 kilometer lange Langenberg Marathon in het Duitse Sauerland.

Classens vocht een vier uur lange, verbeten strijd uit met Joris Massaer. De sterke Belg kreeg Classens bergop niet gelost. Uiteindelijk viel de slag bergaf: op een van de weinige technische afdalingen sloeg Massaer met zijn fully een klein gat op de Lindenaar. Classens deed er vervolgens alles aan, maar kreeg het gat niet meer gedicht. Op de streep was het verschil slechts anderhalve minuut. “Als een sterke coureur als Joris Massaer bergaf gaat aanvallen omdat hij het op de klimmen niet voor elkaar krijgt is dat wel lekker voor het vertrouwen”, stelde Classens tevreden vast.

Classens ging zoetjes aan van start in Langenberg, maar zou zich al snel afscheiden met Joris Massaer. Foto: Langenberg Marathon

Het verschil met de concurrentie was groot. Thom Bonder, ook een talentvolle jonge coureur met aanleg voor het lange afstandswerk, finishte op een kwartier achterstand als derde overall. Daarnaast haalden ook Paul Timmer (vijfde), Patrick de Laat (zevende) en Huub Tankink (tiende) de top tien. Ramona Plett zegevierde in het kleine vrouwenveld.

Op de halve marathon(64km) finishte Maarten Janssen tien minuten achter winnaar Mathias Frohn als derde. Nico Beldman kwam op die afstand als negende over de meet.

Related posts

Ockeloen blijft Nederlands marathonkampioen

by Juul van Loon
7 jaar ago

Becking na sterk WK Marathon: ‘het was loodzwaar’

by Juul van Loon
7 jaar ago

Nederlandse mountainbiker overlijdt tijdens Tankwa Trek

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten