NK wordt misschien wel laatste race Van Houts als professional

LUYKSGESTEL – Na een seizoen CST-Superior vertrekt Rudi van Houts alweer bij het mountainbiketeam van Bart Brentjens. Mogelijk stopt de drievoudig Olympisch deelnemer zelfs als helemaal professioneel mountainbiker.

Voor Van Houts, die tot 31 december onder contract staat, wordt het NK Marathon tijdens de Bart Brentjens Challenge (komende zondag in Eijsden) zijn laatste race voor CST-Superior. “Na de Olympische Spelen had ik een moeilijke periode”, zegt Van Houts. “Ik ben nu hard aan het werken aan mijn plannen voor volgend jaar. Daarover vertel ik later meer, maar ik ben wel aan het overwegen om te stoppen met professioneel mountainbiken.”

Van Houts eerder dit seizoen de wereldbeker in La Bresse. Foto: Erik van den Boogert

Van Houts, die jarenlang reed voor het aan het einde van dit seizoen stoppende Multivan-Merida,  heeft volgens het management van CST-Superior zelf besloten ‘dat het tijd was voor een nieuwe stap’. Bart Brentjens kijkt terug op een speciaal jaar met Van Houts. “We zijn er trots op dat hij ons vertegenwoordig heeft op de Olympische Spelen. Hij was onze eerste Nederlandse Olympiër,” zegt de gouden medaillewinnaar van Atlanta 1996.

 

Related posts

Drama voor Tauber: wereldbekerzege in rook op door materiaalpech

by Juul van Loon
5 jaar ago

Arts terug op het juiste spoor met zege in Landgraaf

by Juul van Loon
8 jaar ago

Barkhuis tweede achter Bonder in thuisrace, steviger in leiderstrui

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten