Verhoeven blijft in Oppenhausen Peters en Van Houts voor

OPPENHAUSEN – Als hij op deze manier doorgaat, wordt hij een gevaarlijke outsider op het NK Marathon. Roel Verhoeven reed afgelopen weekeind ijzersterk in de Gallahaan-Trail, een 100 kilometer lange marathon in het Duitse Oppenhausen. De coureur van SforZ Racingteam werd tweede op anderhalve minuut achterstand van winnaar Joris Massaer, maar reed Bas Peters (derde) en Olympisch-deelnemer Rudi van Houts (vierde) op meer dan acht minuten achterstand.

Wat de prestatie van Verhoeven nog knapper maakte, is dat hij tien kilometer voor het einde te kampen kreeg met een lekke achterband. Tot die tijd was hij de enige die Massaer kon volgen. In een kopgroep van vijf moest eerst Ken van den Bulke eraf, later Van Houts en ook Peters. “Maar Massaer reed als een beest en was absoluut de sterkste”, zei Verhoeven, die met een patroon en wat geschud zijn band met behulp van latex gemaakt kreeg zonder een binnenband te steken.

Verhoeven, Massaer en Peters. Foto: Sportservice Linssen

Ook Nick van den Heuvel (zesde op een half uur van Massaer) en Leander Hamelink (achtste) haalden de top tien in Oppenhausen, zo is te zien in de volledige uitslagenlijst.  Verder haalden Luc Koning (eerste) en Pim de Waard (tweede) het podium bij de vijftigplussers.  Op de halve marathon was Yannick Runhart op plek zeven de beste Nederlander. Hij werd tevens tweede in zijn leeftijdscategorie. Bij de vrouwen ging op die afstand de eindzege naar Monique Zeldenrust. Susan Visscher en Mary Rose Postma maakten het Nederlandse podium compleet.

Eindklassement Sforz-Cup
De Gallahaan-Trail was de laatste manche in de Continental Sforz MTB Marathoncup. Verhoeven eiste de eindzege voor zich op bij de Masters 1, maar de volledige eindklassementen van de Nederlandse marathonserie zijn nog niet bijgewerkt. Daarover later meer.

Eindklassement MTB-Challenge
Ook de laatste manche van de MTB-Challenge, een serie van acht marathon in de Duitse Eifel, was in Oppenhausen. Leander Hamelink eindigde daar achter Massaer als tweede bij de senioren-1, Patrick van Kampen werd derde in de Senioren-2 en Peter van Es miste het podium net (vierde) in de Senioren-3.  Bij de teams finishte het combiteam KMC-Sportservice Linssen – EBE als derde. De volledige uitslagen van de MTB-Challenge zijn hier te bekijken.

 

Related posts

Van der Poel zet ook shortrace World Cup Albstadt naar zijn hand

by Juul van Loon
5 jaar ago

Prachtige overwinning Tauber in Haiming

by Juul van Loon
6 jaar ago

Mountainbiketeam Habitat presenteert zich

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten