Pearl Izumi Cup Zoetermeer: Vader derde, Nordemann houdt de leiding

ZOETERMEER – De vijfde manche van de Pearl Izumi Cup in Zoetermeer is zondag gewonnen door Sebastian Carabin. De Belg bleef zijn landgenoot – en nummer elf van de Olympische Spelen – Ruben Scheire voor. Belofterenner Milan Vader (KNWU Team MTB) was op de derde plek de derde Nederlander.

Ook Frank Beemer (vierde) en Hans Becking (vijfde) mochten nog op het podium nabij Snowworld plaatsnemen. Dankzij een zevende plaats, achter zijn Stappenbelt-Specialized-teamgenoot Erik Groen, hield David Nordemann de leiding in het klassement van de Pearl Izumi Cup. Niels Wubben, Kevin van Hoovels en Perry van den Bos complimenteerden de top tien.

Vader had in Zoetermeer de kopstart, met Groen in zijn wiel. Foto: Erik van den Boogert
Start van de vrouwen in Zoetermeer. Foto: Erik van den Boogert

Bij de vrouwen ging de zege naar Anne Terpstra, net teruggekeerd van de Olympische Spelen en nu alweer op weg naar de wereldbeker in Andorra. De Nederlands kampioene van Ghost haalde het voor Annemarie Worst, Sophie van Berswordt, Denise Betsema en Lotte Koopmans.

In de Junioren-categorie reed Marc Bouwmeester solo naar de overwinning, voor Tom van Ingelgom en Rémi Cara. Kiki van Asselt won bij de junior vrouwen, voor Maaike de Heij en Lotte van Thillo. Larissa Hartog was de beste bij de nieuweling-meisjes, met Zoë Mulder en Emma Terrigeol op plek twee en drie. Bij de nieuweling-jongens eiste Mick van Dijke de zege voor zich op, voor Arno van Duyse en Bart Hazekamp.

Bij de Masters 30+ was de eerste plek voor Niels Boon, die Patrick Vermeire en Davy Huygens aftroefde. Bij de veertigplussers stond Gerrit Delfosse op het hoogste treetje, geflankeerd door Kurt Tempst en Maikel Govaarts. Ronny Geerts haalde het voor Patrick Molenaars en Frank Viveen bij de Masters 50+. Het wedstrijdweekeinde in Zoetermeer werd op zaterdag geopend door de amateurs. Daar ging de overwinning naar Hielke Heijs, voor Patrick Dekkers en Andy Joris.

Uitslagen Pearl Izumi Cup Zoetermeer zaterdag en zondag

 

Related posts

Milan Vader zelfverzekerd naar titel

by Juul van Loon
9 jaar ago

NK: aparte titelstrijd voor belofte-vrouwen

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nieuweling Ziemerink kampioen na hectische sprint van drie

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten