FELDBERG – Robbert de Nijs kan terugkijken op een zeer constante en succesvolle Trans Schwarzwald. De coureur van Flexwinkel-Agu finishte zondag in de zware, laatste etappe van de Duitse meerdaagse als elfde en stelde daarmee een tiende plek in het eindklassement veilig. De Noord-Hollander scoorde met zijn prestatie 25 UCI-punten.

De Nijs koos er onlangs voor om zijn aandacht te verleggen naar de marathon. Na een tweede plek in de Saarschleifen Bikemarathon liet hij voor de tweede keer zien dat hij een juiste keus heeft gemaakt. “Dit is het bewijs dat ik de goede richting op ben gegaan”, sprak De Nijs tevreden. “Ik had niet verwacht in een veld met zulke wereldtoppers zo’n klassement en zo’n daguitslagen te kunnen rijden.”

Voor De Nijs finishten niet de minsten; de Trans Schwarzwald was zwaar bezet. De zege ging naar Hermann Pernsteiner, die het haalde voor Simon Stiebjahn, Christoph Soukop, Markus Kaufmann, Fabian Giger, Sebastien Carabin, Matthias Pfrommer, Sascha Weber, Martin Frey en dus De Nijs.

Achter De Nijs eindigde Thom Bonder (Klaucke) net buiten de UCI-punten op een 27e plek in het eindklassement, Rob van der Werf werd 28e. Bart Classens ging de laatste etappe niet meer van start.

Denijsts

In het minder sterk bezette vrouwenveld stelde Hielke Elferink met een nieuwe tweede plek haar tweede positie in het eindklassement veilig. De Nederlands kampioene was de hele race ‘best of the rest’ achter de ongenaakbare winnares Elisabeth Brandau. Ook Mary Rose Postma (zesde) en Geerte Hoeke (tiende) pakten net als Elferink UCI-punten.

Alle uitslagen Trans Schwarzwald