Trans Schwarzwald: Elferink tweede, De Nijs haakt lang aan

SASBACHWALDEN – Hielke Elferink is altijd sterk in de Trans Schwarzwald – ze eindigde al meerdere keren op het podium van deze UCI-meerdaagse – en dat liet de Nederlands marathonkampioene woensdag bij een nieuwe editie weer zien. Elferink finishte in de eerste van vijf etappes door het Zwarte Woud als tweede. Bij de mannen kwam Robbert de Nijs als beste Nederlander over de meet: hij werd dertiende.

Elferink reed de hele rit enkele minuten achter etappewinnares Elisabeth Brandau en kwam na 67 kilometer en 2300 hoogtemeters en net geen 3,5 uur koers iets meer dan twee minuten na de sterke Duitse binnen. Ze bleef nummer drie Jaqueline Dietrich vier minuten voor.

Bij de mannen reed De Nijs na ruim twintig kilometer nog in de top tien op slecht een handvol seconden van de kopgroep. De coureur van Flexwinkel-Agu moest iets toegeven, maar kwam wel op een mooie dertiende plek over de finish, op 8 minuten van etappewinnaar Alexander Gehbauer. De Oostenrijker kwam binnen na 2 uur en 51 minuten.  Thom Bonder finishte in het sterke startveld – de eerste 25 in het eindklassement krijgen UCI-punten – als 24e, Bart Classens werd 37e en Rob van der Werf kwam als 56e binnen.

Uitslagen Trans Schwarzwald

Related posts

Cape Epic: Elferink in top vijf, zege Brentjens, pech Van de Haterd

by Juul van Loon
8 jaar ago

Classens derde in Erndtebrücker MTB-Marathon

by Juul van Loon
6 jaar ago

De winnaars van afgelopen weekeinde

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten