Van der Heijden ruikt in WB Mont Sainte-Anne weer aan de top tien

MONT SAINTE-ANNE – We melden het de afgelopen periode al vaker: Michiel van der Heijden is langzaam meer zeker op de weg naar de topvorm die hem in het verleden onder meer de wereldtitel bij de beloftes opleverde. De coureur van Scott-Odlo drukte zondag in de wereldbeker in het Canadese Mont Sainte-Anne weer zijn neus aan het venster bij de wereldtoppers – kon dat weliswaar niet tot het einde volhouden – en finishte als achttiende.

Van der Heijden lag na drie ronden nog in de top tien, rond de achtste en negende plek. Hij moest zijn tempo wat laten zakken, maar kon nog wel een plek in de top twintig veilig stellen. “Ik ben hier heel tevreden mee”, liet de Brabander weten.

Van der Heijden met de sterke Italiaan Marco Aurelio Fontana in zijn wiel. Foto: Scott Odlo

In zijn weg naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro reed Rudi van Houts een race met twee gezichten. De coureur van CST-Superior had een slechte start en was op achtervolgen aangewezen. Dat deed hij echter wel naar behoren, waardoor hij als 20e over de meet kwam.

Julien Absalon liet nog maar eens zien dat hij een van de beste mtb’ers aller tijden is. De Fransman reed onbedreigd naar de zege, voor zijn landgenoot Victor Koretzky en de Zwitser Matthias Fluckiger.

Bij de beloftes finishte Milan Vader als dertiende. De winst ging naar de Fransman Titouan Carod.

Alle uitslagen Wereldbeker Mountainbike Mont Sainte-Anne

Related posts

Van der Marel superblij met zege in Zwiep Trek MTB Cup

by Juul van Loon
9 jaar ago

Seizoen nu echt losgebarsten: korte terugblik op raceweekend

by Juul van Loon
7 jaar ago

Vos start in Pearl Izumi Benelux Cup Nieuwkuijk

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten