Tauber doet er in World Cup Canada nog een schepje bovenop: tweede

MONT SAINTE-ANNE – Het kan niet op voor Anne Tauber. Na drie derde plaatsen in de afgelopen wereldbekers deed de talentvolle mountainbiker van Habitat for Humanity er afgelopen weekend in Canada nog een schepje bovenop. Tauber finishte bij de belofte-vrouwen op een hele knappe tweede plek.

Alleen de Zwitserse Sina Frei was – als vaker dit seizoen – sterker dan de voormalig marathonschaatster. Tauber gaf 2.45 minuten toe op de winnares, maar bleef op haar beurt de nummer drie ook meer dan twee minuten voor. Dat was de Italiaanse Chaira Teocchi.

Tauber reed rondetijden van gemiddeld 17 minuten. Daarmee zou ze bij de elite-vrouwen – die weliswaar een ronde meer rijden – tussen plek tien en vijftien zijn gefinisht.

Bij de elite-vrouwen had Anne Terpstra, ze is onverwacht in voorbereiding op de Spelen, moeite met de downhills. Een degelijke race bergop bezorgde de Nederlands kampioene uiteindelijk een 23e plaats. De zege ging naar de Canadese Catherine Pendrel, zij haalde het voor good-old Gunn-Rita Dahle Flesjaa en Emily Batty.

Volledige uitslag World Cup Monte-Sainte-Anne

Related posts

Worst haalt top tien World Cup Albstadt nèt niet

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van den Boogert ‘kampioen van Apeldoorn’

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Marel in vorm: ook podium in Havelte

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten