APELDOORN – Anne Terpstra mag alsnog naar de Olympische Spelen. De Nederlands kampioene was in mei op het EK met een elfde plek dichtbij de kwalificatie-eis (top tien). Nu de UCI een deelneemster uit de uitslag heeft geschrapt, heeft Terpstra alsnog aan de norm van het NOCNSF voldaan.

Wie de renster is en waarom ze uit de uitslag is gehaald, is op de redactie van Bikesight.nl (nog) niet bekend. Nederland start nu met twee mountainbikers aan de start in Rio. Rudi van Houts was al langer zeker van deelname.

4, Terpstra, Anne, Ghost Factory Racing Team, MBC Bar Ende, NED
4, Terpstra, Anne, Ghost Factory Racing Team, MBC Bar Ende, NED

Bondscoach Tim Heemskerk is in zijn nopjes met de kwalificatie van Terpstra: “Anne zit al sinds de junioren in de nationale selectie en de kwalificatie is een enorme opsteker voor Anne en het Nederlandse mountainbiken”, zei hij op de site van de KNWU. “Het is geweldig dat Anne zich toch gekwalificeerd heeft tijdens het afgelopen EK en dat Nederland met twee mountainbikers afreist naar Rio.”