Tauber na zesde plek op WK: ‘Klimmen ging zo gemakkelijk’

NOVE MESTO – Met een zevende plek op het EK en podiumplekken in de World Cup in Albstadt en La Bresse liet Anne Tauber de afgelopen periode al zien een van de grootste talenten van het Nederlandse mountainbiken te zijn. De belofte van Habitat (21) bevestigde dat afgelopen zondag nog maar eens op het WK, waar ze bij de U23-vrouwen knap als zesde finishte. “Ik ben heel erg blij en trots op dit resultaat”, zei Tauber na haar wedstrijd.

Tauber draaide in de top tien de eerste singletrack op en lag na een halve ronde zelfs op de vijfde plek. Het lukte haar net niet om aan te pikken bij de kopgroep van vier en de vermoeidheid die dat opleverde bracht haar in de problemen. Ze viel op de rockgarden, moest haar stuur in de technische zone recht laten zetten (‘dat duurde gelukkig maar tien seconden’) maar verloor op die manier wel een positie aan de Malene Degn.

Tauber start vanaf de tweede rij in het wiel van de latere wereldkampioene. Foto: UCI

In het vervolg van de race vocht Tauber hard om de Deense te achterhalen, maar dat lukte haar niet.”Het klimmen ging zo makkelijk, maar op de rockgarden had ik telkens weer problemen. Het publiek stuwde me echt voort. Echt fantastisch om in zo’n uitzinnige menigte te fietsen. Al maakte dat het ook wel lastig om te blijven focussen.”

Uiteindelijk finishte Tauber een half minuutje achter Degn en gaf ze slechts vier minuten en een beetje toe op wereldkampioene Jenny Rissveds. Verder hoefde ze alleen maar haar meerdere te erkennen in Sina Frei (Zwitserland), Alessandra Keller (Zwitserland) en Evie Richards (Engeland). “In eerste instantie baalde ik nog dat ik niet vijfde was geworden”, zei Tauber. “Tot mijn coach me eraan herinnerde dat er maar vijf vrouwen jonger dan 23 op de wereld beter zijn dan ik.”

Uitslag WK Belofte-vrouwen

Related posts

ATB-cross: komend seizoen liefst 22 races, start in Hapert

by Juul van Loon
8 jaar ago

Wereldbekerzege nieuwe mijlpaal voor Van Eck: ‘zo trots!’

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nieuweling Ziemerink kampioen na hectische sprint van drie

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten