Van Houts doet op goed WK vertrouwen op voor Spelen

NOVE MESTO – Rudi van Houts is op de goede weg richting de Olympische Spelen, volgende maand in Rio de Janeiro. De mountainbiker van CST-Superior, de enige Nederlandse deelnemer in Brazilië, reed zondag in het Tsjechische Nove Mesto een goed WK. Achter medaillewinnaars Nino Schurter (goud), Jaroslav Kulhavy (zilver) en Julien Absalon (brons) werd Van Houts zestiende.

Michiel van der Heijden en Hans Becking werden respectievelijk 38e en 58e. Beide coureurs reden een relatief constante race met weinig positiewisselingen. Ze gaven na de koers beiden aan er alles uitgeperst te hebben en dat er gezien hun omstandigheden niet meer inzat. “Gezien alle problemen met mijn rug die ik dit jaar heb gehad, moet ik hier nu vrede mee hebben”, stelde Van der Heijden. “Dit is wat er voor mij maximaal mogelijk is op dit parcours”, sprak Becking.

Van Houts reed ook de hele tijd tussen plek 15 en 17, maar had wel lang zicht op een plek in de top tien. “Dit is heel goed voor het vertrouwen richting de Spelen”, zei Van Houts, die tot nu toe nog geen soepel seizoen draait.

Fantastische atmosfeer in Nove Mesto. Foto: UCI

Schurter pakte in Nove Mesto zijn vijfde wereldtitel en kwam daarmee op gelijke hoogte met zijn grote uitdager Absalon. De Zwitser sprong al snel weg met thuisrijders Kulhavy en Ondrej Cink (uiteindelijk vierde). Absalon sloot in de derde ronde aan, maar een ronde later plaatste de latere wereldkampioen zijn beslissende aanval. Achter hem vochten Absalon en Kulhavy om het zilver, dat tot vreugde van uitzinnige (en in grote getale aanwezige) thuispubliek door Kulhavy werd gewonnen.

Volledige uitslag WK Mountainbike Elite-mannen

Related posts

Van der Heijden komt er een beetje doorheen in La Bresse

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Poel wint shortrace met indrukwekkende demarrage

by Juul van Loon
6 jaar ago

Rekenfout: niet Nordemann, maar Groen winnaar Pearl Izumi Cup

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten