ZILLERTAL – In de Zillertal Bikechallenge, een driedaagse mtb-marathon in Oostenrijk die bekend staat op zijn moordende beklimmingen, heeft ons vlakke land afgelopen weekend prima gepresteerd. Bij de elite-mannen reed ‘klimgeit’ Gijs Dohmen zich knap de top tien in en eindigde de altijd afgetrainde Rob van der Werf er net buiten. Patrick de Laat – man in vorm – eiste de eindzege voor zich op bij de veertigplussers.

Dohmen gaf na drie dagen en een aantal pittige cols 52 minuten toe op eindwinnaar Markus Kaufmann. Kristian Hynek  eindigde als tweede, Daniel Geismayr als derde. Met zijn elfde plek gaf Van der Werf bijna 1,5 uur toe op Kaufmann. De Laat had een kwartier meer nodig dan Van der Werf (in totaal elf uur) maar bleef daarmee de nummer twee in zijn klasse (Hüseyin Celebi) wel ruim een half uur voor.

Bij de Zillertal Bikechallenge kun je kiezen uit verschillende afstanden (King/Queen, Prince/Princess en Lord/Lady) en op de middelste afstand pakte Marquerite de Neve de zege in het eindklassement. Beebikes-Nutswerk, haar team, pakte twee podiumplekken (goud en brons) in het teamklassement. Het team met Vincent Meyvis, Iroy Cosse en Danny Sleeckx (Beebikes 1) deed het beter dan het Zwitserse Team BIXS/Wheeler en Beebikes 2, met Thijmen van de Vrede, Dick Hoogstraate en Dirk Verstraate.

Steil, steiler, steilst is het in de Zillertal Bikechallenge, zo ervaart ook De Neve. Foto: Zillertal Challenge
Steil, steiler, steilst is het in de Zillertal Bikechallenge, zo ervaart ook De Neve. Foto: Zillertal Challenge

Alle uitslagen Zillertal Bike Challenge