Tauber klimt met de besten mee in Heubach

HEUBACH – Ze lag tweede bovenaan de eerste beklimming van ‘The Rock’ en kwam na de eerste volledige ronde samen met Anne Terpstra als derde door. Uiteindelijk finishte Anne Tauber in de tweede manche van de Bundesliga in Heubach (UCI.HC) op een knappe zevende plek, drie plekken voor Nederlands kampioene Terpstra. “Ik ben heel erg tevreden over mijn race’, sprak de belofterenster van Habitat trots. “Zeker omdat ik de sterke meiden voor me lang in het vizier hield.”

300, Dahle Flesja, Gunn-Rita, Multivan Merida Biking Team, , NOR
Tauber (geheel rechts) zit al goed voorin bij de start. Links latere winnares Gunn-Rita Dahle-Flesjaa. Foto: EGO-Promotion

Tauber finishte op 4,5 minuut achterstand van winnares Gunn-Rita Dahle-Flesjaa, maar gaf amper een minuut toe op nummer twee Daniela Campuzano. Daarachter zaten toppers Helen Grobert, Githa Michiels, Ramona Forchini en Sabrina Enaux allemaal binnen schootsafstand. “Omdat ik ze telkens nog zag rijden, kon ik goed zien waar ik het op verloor. Op de steile beklimmingen en in de afdalingen reed ik ongeveer even hard, maar bovenop zat een stuk vals plat waar ik even op adem moest komen, maar zij door konden trekken.”

Op de startklim reed Tauber, die de afgelopen weken op hoogtestage in Livigno is geweest, aanvankelijk op een zevende plek. “Tot mijn verbazing was ik nog niet buiten adem en ben ik naar voren gereden, tot de tweede positie. Ik probeerde aan te pikken bij Gunn-Rita, maar zij fiets nog wel iets te hard voor me. Daarna had ik een iets minder klimritme en zakte ik iets terug. De modderige omstandigheden lagen me wel en ik had met mijn meest grove voorband de juiste bandenkeuze gemaakt, maar ik maakte toch wel wat foutjes. Toch verloor ik het op de andere meiden vooral op het vals platte stuk bovenin.”

Tauber solo op weg naar plek zeven. Foto: Erik van den Boogert

Terpstra gaf met haar tiende plek uiteindelijk een minuutje toe op Tauber. Op ruime achterstand kwam Annemarie Worst als negentiende over de meet, Britt van den Boogert werd 28e.

Related posts

Shirtje van MPL-Specialized geeft Groen nog steeds vleugels

by Juul van Loon
9 jaar ago

Bouwmeester toont met zege in Apeldoorn groeiende vorm

by Juul van Loon
6 jaar ago

De Graaff is beter hersteld dan gedacht: zege in Waalwijk

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten