KIRCHZARTEN – Hielke Elferink blijft haar rood-wit-blauw tricot als Nederlands marathonkampioene eer aan doen. De mountainbikester van Craft-Rocky Mountain voegde afgelopen weekeinde in het Duitse Kirchzarten een nieuwe podiumplek toe aan haar mooie marathon-palmares.

Elferink hoefde in de Black Forest Ultra Bike Marathon – met 117 modderige kilometers en 3150 hoogtemeters geen peulenschil – alleen haar meerdere te erkennen in de Duitse Silke Schmidt. Na 5 uur en 21 minuten koers gaf Elferink ruim acht minuten toe op de winnares. Nummer drie Andrea Meier finishte op bijna een kwartier achterstand van de nummer twee. Bij de mannen finishte Gijs Dohmen op een zevende plek, op krap een half uur achterstand van winnaar Andreas Seewald.

elferinkkirchzarten

Elferink vertegenwoordigt Nederland komend weekeinde – vanzelfsprekend – op het WK Marathon in het Franse Laissac.