Belg Hermans klopt Nederlandse elite in Assen

ASSEN – Hij werd tijdens de race belaagd door drie Nederlanders, maar kwam uiteindelijk solo over de meet. De Belgische veldrijder Quinten Hermans schreef zondag in Assen het Baggelhuizerplas MTB Weekend op zijn naam. Hij bleef in de nationale KNWU-wedstrijd Erik Groen, Jeroen Boelen en Niels Wubben voor.

Wubben (Craft-Ten Tusscher) en Groen (Stappenbelt) hadden in Assen de beste start, met Boelen (ook Stappenbelt) op het vinkentouw. Waar Hermans al snel de aansluiting vond bij het drietal, lukte dat Gerben Mos van KMC – hij werd uiteindelijk vijfde – net niet. Hermans ging in de vijfde ronde op avontuur en kwam solo over de meet, Groen won voor Boelen het sprintje om de tweede plek. Daarmee eindigde het tweetal van Stappenbelt-Specialized voor het tweede weekeinde op rij samen op het podium, met in het midden een veldrijder. Vorige week kwam in Heeswijk-Dinther Roy van Heeswijk voor het tweetal over de meet.

(bekijk hier een leuke reportage van RTV-Noord)

Groen, Hermans en Boelen op het podium. Foto: Stappenbelt-Specialized

Bij de vrouwen liet Denise Betsema nog maar eens zien dat ze dit seizoen in een uitstekende vorm verkeerd. De Texelse won dit jaar al meerdere nationale wedstrijden en dat deed ze ook in Assen. Betsema troefde Laura van Regenmortel en Linda ter Beek af.

Sam de Nijs won in Assen bij de junioren, door Siert Minkema en Max van Hoorne te kloppen. Beste junior-vrouw van het weekeinde was Manon Bakker, voor Kiki van Asselt en Kim Bodemann. Milan Ziemerink eiste de zege voor zich op bij Milan Ziemerink. Hij rekende af met Ruben van der Stelt en Thom van Riesen. In dezelfde categorie bij de vrouwen kwam Larissa Hartog als eerste over de meet, voor Dieke van Wilgen en Daphne de Vries.

In de amateur-categorieën waren er zeges voor Patrick Dekkers (amateurs, voor Paul Timmer en Richard Feiken), Eddy van IJzendoorn (Masters 30+, voor Tibor Zwaan en Tom Hoekman) en Micha de Vries (Masters 40+, voor Maikel Govaarts en John van de Wouw). Bij de vijftigplussers was de eerste plek voor Frans Viveen, die Emiel Kunkeler en Dienand Broekhuis voorbleef.

 

Related posts

Wintercompetities: Lenderink, Peters en Sleeckx zegevieren

by Juul van Loon
8 jaar ago

Nederland is Olympische plek bij vrouwen (voorlopig) kwijt

by Juul van Loon
9 jaar ago

Neff verslaat Dahle in eerste World Cup, Terpstra buiten top 30

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten