Van Heeswijk klopt Groen en Boelen in Heeswijk

HEESWIJK – Met zo’n passende achternaam moet je ook haast wel winnen in de MTB Cup in Heeswijk. Roy van Heeswijk deed het afgelopen zondag, door in de nationale mtb-wedstrijd Erik Groen en Jeroen Boelen voor te blijven. 

Van Heeswijk toonde zich de sterkste van een kopgroep van vijf man, waar naast de podiumklanten ook Perry van den Bos en Gerben Mos lang deel van uitmaakten. De mountainbiker uit Sint-Oedenrode kreeg het voorelkaar om in de laatste strook naar de finish op kop te komen en gaf die positie niet meer af, mede omdat Groen in een ultieme poging de winst te grijpen uit zijn pedaal schoot.

Bij de elite-vrouwen was Denise Betsema de sterkste. Zij bleef Linda ter Beek en Laura van Regenmortel voor. In de overige categorieën waren er zeges voor Eddy van IJzendoorn (Masters 30+, voor Gody Jacobs en Tom Hoekman), Micha de Vries (Masters 40+, voor Maikel Govaarts en Rick van den Hanenberg) en Richard Feiken (Amateurs, voor Patrick Dekers en Raymond van de Kruisweg).

Bij de junioren won Thymen Arensman, voor Sam de Nijs en Marten Haitjema, bij de nieuwelingen was Mick van Dijke de beste. Hij bleef Luke Verburg en zijn tweelingbroer Tim voor. Snelste junior-vrouw van de dag was  Manon Bakker, voor Maaike de Heij en Lorena Peterman. Bij de nieuweling-meisjes kwam Larissa Hartog – voor Dieke van Wilgen en Joelle Jonker – als eerste over de meet.

Alle uitslagen MTB Cup Heeswijk 2016

Related posts

Wubben troeft Van Heeswijk af in Oldenzaal

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tauber verbaast met derde plek in Albstadt: ‘Ongelooflijk!’

by Juul van Loon
7 jaar ago

Brons voor Van Eck en Terpstra op EK eliminator!

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten