Specialist Bekkenk het snelste van noord naar zuid Nederland

VAALS – Maak het lang, maak het zwaar, maak het vooral extreem en dan is Ramses Bekkenk in zijn element. De marathonspecialist van KMC werd afgelopen weekeinde de winnaar van de eerste Merida Dutch Cross Country. Een 455 kilometer lange mountainbikewedstrijd van Lauwersoog in het hoge noorden, naar Vaals in het diepe zuiden van Nederland. Een kolfje naar de hand van de voormalig Nederlands kampioen mtb-marathon, zo bleek. 

Bekkenk had minder dan 18 uur nodig voor de grotendeels onverharde beproeving, die voor een deel in het donker werd verreden. “Een dikke pluim voor de organisatie die in deze eerste editie meteen een fantastisch evenement neergezet heeft waarbij alles klopt. Echt moeilijk heb ik het niet gehad maar ik had me ook erg goed voorbereid op deze wedstrijd’, zei Bekkenk, die solo over de meet kwam.

De mountainbiker finishte met 13 minuten voorsprong op nummer twee Jody Tesselaar, Henk Bos kwam een half uur later als derde over de meet. Het drietal reed tot aan de derde verplichte pauzepost van een half uur samen in een kopgroep, waar in het begin ook nummer vier Onno Reijnhout nog deel van uitmaakte. In de laatste vijf uur koers, op zondagochtend, maakte Bekkenk het verschil.

Bos, Bekkenk en Tesselaar

Het viertal was ook sneller dan de teams, die in estafettevorm per duo of kwartet de gigantische afstand aflegden. Bij de viertallen ging de overwinning naar Silvis&Vos 2.0, bij de duo’s greep Lobster Mountainbike Team de zege.

Alle uitslagen van de Merida Dutch Cross Country zijn hier te bekijken.

De kopgroep onderweg.

Related posts

Verhoeven van Mijnbad-Liv/Giant naar KMC

by Juul van Loon
5 jaar ago

Crocodile Trophy: Van Vleuten rijdt weer verkeerd, Peters derde

by Juul van Loon
7 jaar ago

Nederland scoort podiumplekken in Grafschaft

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten