Peters schudt KMC-duo af in Montferland Marathon

S-HEERENBERG – Hij had flink wat te duchten van Gerben Mos en Bram Rood van KMC, maar dat hinderde Bas Peters zondag niet om met een mooie voorsprong over de meet te komen in de Montferland Marathon. De coureur van MijnBad/Giant legde de 104 kilometer en bijna 1500 hoogtemeters af in iets meer dan 3 uur en 50 minuten.

Peters, Rood en Mos reden lange tijd samen, maar in zowel de eerste als tweede van de in totaal drie rondes door de prachtige omgeving rondom ‘s-Heerenberg sloeg Peters al een gaatje. Hij werd telkens teruggepakt door de ‘blauwe brigade’, maar sloeg in de derde ronde alsnog een beslissend gat. Eerst reed hij Rood los, korte tijd later moest ook Mos eraf.

Peters voerde aan het begin van de race al een omvangrijke kopgroep aan. Foto: Ben van Reeden

Ondanks het missen van de zege in deze strak georganiseerde marathon, kon Rood terugkijken op een succesvol weekeinde. Hij won zaterdag de 120-minuten xc-wedstrijd, onderdeel van een nieuw combiklassement en was in dat klassement ook na de marathon nog de beste.  Bij de vrouwen ging de overwinning in de marathon naar Lyan Rensen, voor Diana Boeser en Amanda Slot-Willems. Het combiklassement werd een prooi voor Boeser.

Op de 70 kilometer won Jordy Luisman een sprint van een kopgroep van drie. Luisman troefde Nick van den Heuvel en Tom Hoekman af. Richard Feiken werd vierde, maar pakte wel de overwinning in het combiklassement van de 70 kilometer en 75-minuten xc-race. In dat klassement werd Arno Gouweleeuw tweede en Bas de Bruin derde.

 In de 40+categorie stonden naast Peters ook Jan Weevers en Arjan Seunninga op het podium, Mos en Rood werden bij de 40- vergezeld door Rob van der Werf. Op de 70 kilometer stonden bij de veertigplussers Gouweleeuw, Berry Hollander en Mark Schepp op het podium.

Alle uitslagen van de Montferland Marathon.

Related posts

Bekkenk wint 36One in recordtijd van onder 14 uur

by Juul van Loon
6 jaar ago

BBC wordt toch NK marathon, Benelux Cup gaat door

by Juul van Loon
7 jaar ago

Klimgeiten Van der Werf, Beemer en Smits net buiten top tien Zillertal

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten