GRANICHEN – Het parcours was een grote modderbende. Omstandigheden waar Michiel van der Heijden wel van houdt. Een goede uitslag reed de Nederlands kampioen zondag in het Zwitserse Gränichen echter niet.  In de derde manche van Swiss MTB Cup (UCI.HC) viel de coureur van Scott-Odlo uit met materiaalpech.

vanderheijdenlabresse
Van der Heijden op archiefbeeld, in La Bresse. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO Promotion

“Normaal blijf ik altijd doorrijden”, zei Van der Heijden. “Maar in deze wedstrijd was dat vanwege heftige kettingproblemen niet mogelijk.”

De wedstrijd werd, hoe kan het ook anders, gedomineerd door Zwitsers, die de eerste tien plekken voor zich opeisten. Nino SChurter won, voor Florian Vogel en Reto Indergand. Bij de vrouwen was Jolanda Neff de beste. Zij klopte Linda Indergand en Gunn-Rita Dahle Flesjaa.