LA BRESSE – Anne Tauber heeft afgelopen weekeinde laten zien dat haar derde plek in de World Cup in Albstadt geen toevalstreffer was. De belofterenster van Habitat werd in La Bresse opnieuw derde in de U23-race bij de vrouwen.

Net als vorige week hoefde Tauber alleen haar meerdere te erkennen in Europees kampioen Sina Frei uit Zwitserland en de Britse Evie Richards. Tauber gaf op de meet 3,5 minuut toe op de winnares, maar bleef daarentegen zelf de nummer vier (Nicole Koller uit Zwitserland) ook een minuut voor. In dezelfde race finishte werd Britt van den Boogert (Craft-Ten Tusscher) 23e.

tauberlabresse

Bij de elite-vrouwen reed Anne Terpstra een constante race, die haar op de 34e plek deed belanden. Die positie bezette ze ook al na de eerste ronde. Een ronde voor het einde zakte de Nederlands kampioene wat terug, maar met een goed eindschot maakte ze dat verlies weer goed. Bij de elite-vrouwen ging de zege naar de weer fitte Zwitserse Jolanda Neff. die Catharine Pendrel en Emily Batty voorbleef.

Alle uitslagen World Cup La Bresse