WILLINGEN – In de marathon van het Bike Festival in het Duitse Willingen hebben Hielke Elferink en Karen Brouwer afgelopen weekeinde flink huisgehouden. De twee Nederlandse marathonspecialisten wonnen allebei een afstand. Elferink was de beste op de monsterlijke 132 kilometer, Brouwer passeerde als eerste de meet in de iets schappelijkere 95 kilometer.

Na bijna 6,5 uur koers en 3400 hoogtemeters had Elferink (Craft-Rocky Mountain) een voorsprong van bijna een kwartier op de Duitse Katrin Schwing en ruim een half uur op Sarha Reiners. Brouwers’ overmacht was nog groter. De renster van KMC, dit jaar al zeven keer winnares van een marathon, zat 4 uur en 37 minuten op de fiets en bleef daarmee Jan Zieschank ruim twintig minuten voor.

elferinkwillingensportogaf
Elferink als eerste over de meet. Foto: Sportograf

Op de langste afstand deden de Nederlanders  goed mee. Na een hele koers alleen gereden te hebben, finishte Ramses Bekkenk als zevende. Hij bleef met zijn tijd van 5,5 uur precies Rob van der Werf anderhalve minuut voor. Gerben Mos finishte als negende. Robert Mennen van Firebike won de wedstrijd, vlak voor zijn teamgenoot Peter Hermann. Op de 95 kilometer finishte geen Nederlander in de top tien.