ALBSTADT – Mathieu van der Poel gelooft niet dat hij zich nog gaat kwalificeren voor de mountainbikerace van de Olympische Spelen. Dat meldt de ambitieuze veldrijder aan het ANP.

Van der Poel is de enige Nederlander die de World Cup in La Bresse nog heeft aangemerkt als kwalificatiemoment. Hij zal daar echter als zesde moeten eindigen om aan de norm van het NOCSNF te voldoen.”Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat dat onmogelijk is”, stelt de coureur, die zondag 34e werd in de wereldbeker in Albstadt.

vanderpoelvandenboogert
Van der Poel in Albstadt. Foto: Erik van den Boogert

Ondanks het mislukken van zijn Olympische droom, geniet Van der Poel van het mountainbiken. “Het was een aangename kennismaking met een zwaar onderschatte discipline van de wielersport. Een ervaring die ik meeneem voor de toekomst, want ik geef het mountainbiken niet op. De inspanningen die ik leverde zijn zeker niet verloren en kwamen mij goed van pas in de voorbereiding op de crosswinter.”