HUSKVARNA – Vlak voordat de eliminator van start gaat, nog even een korte terugblk op donderdag. Toen gingen de EK van traditioneel van start met de Team Relay. Nederland behaalde daarin een achtste plaats. De Europese titel ging naar Zwitserland, dat iets meer dan een minuut finishte voor Frankrijk en Duitsland.

Nederland startte met Milan Vader, Michiel van der Heijden en Marc Bouwmeester uitstekend. Annemarie Worst mocht met een mooie voorsprong als eerste aan de laatste ronde vertrekken, maar door de omgekeerde tactiek van de concurrentie – zij reden vrijwel allemaal met elite- en beloftemannen op het einde – kon ze dat niet vasthouden. Op de streep gaf Nederland drie minute toe op winnaars Marcel Guerinni, Vital Albin, Jolanda Neff en Lars Forster.

teamrelayhuskvarnaek
Het podium. Foto: euromtb.com