‘S-HEERENBERG – Ze worden vaak gemist in de mountainbikewereld: de Bergraces van Burgersdijk. De liefhebbers van het principe van die wedstrijden kunnen op zaterdag 4 juni terecht op het Wielerfestival Montferland. De organisatie van het fietsweekeinde heeft twee xc-races aan het programma toegevoegd: één van 75 minuten en één van 120 minuten, die vallen onder de naam Volvo Harrie Arendsen Cross Country. Een dag (5 juni) later is ook weer de De Pedaleur Montferland Marathon over 35, 70 of 105 kilometer. 

Net zoals bij de Bergraces starten alle categorieën in die twee xc-races samen. Wel zijn er afzonderlijke startvakken voor licentiehouders, basis-leden en funklassers. Het parcours heeft ook wel wat weg van de races van Burgersdijk. In elke ronde van 5,5 kilometer zitten 140 hoogtemeters.

De xc-races en de marathon vormen samen het Montferland Mountainbikeweekend. Er worden klassementen opgemaakt over de combinatie 75 minuten XCO en 70 km XCM, en 120 minuten XCO en 105 km XCM voor de echte bikkels. Het Wielerfestival wordt gekoppeld aan de Specialized Days, waarbij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ‘s-Heerenberg haar deuren opent.

montferlandbenvanreeden1
De Montferland Marathon vorig jaar. Foto: Ben van Reeden

Meer info Montferland Mountainbikeweekend.