HAVELTE – Hij klopte de afgelopen periode al aardig op het venster van de vaderlandse mountainbiketop én werd al geselecteerd voor het EK. David Nordemann liet afgelopen weekend zien dat hij de overstap van de junioren naar de beloftes wel heel goed verteerd heeft. De pas 18-jarige coureur van Stappenbelt Specialized troefde in de Koningscup in Havelte alles en iedereen af en schreef de wedstrijd bij de elite-mannen op zijn naam. Nordemann klopte gevestigde namen als Niels Wubben (Craft-Ten Tusscher) en zijn teamgenoten Jeroen Boelen en Erik Groen.

hav2
Nordemann op het hoogste treedje van het podium. Foto: Stappenbelt-Specialized

Het was Boelen die op het heuvelachtige en bochtige parcours het initiatief nam. Hij kreeg Wubben en Groen mee en niet lang daarna sloot ook Nordemann aan. Toen Boelen niet wegkwam, gaf hij zijn jonge teamgenoot het sein om te demarreren. “Zodat ik de rest wat kon afstoppen”, zei Boelen na de race. Die missie slaagde. De in de tang zittende Wubben probeerde het gat nog te dichten, maar Nordemanns tempo bleek voor hem te hoog.

Bij de vrouwen won Lizzy Witlox. De Eindhovense klopte Denise Betsema en Laura van Regenmortel. Bij de amateurs pakte Yannick Runhart de overwinning, door Richard Feiken en Raymond van de Kruisweg af te troeven. Beste dertigplusser van de dag was Eddy van IJzendoorn. De Nederlands kampioen bleef Anco Korteweg en de vanuit het achterveld opkomende Tibor Zwaan voor. Bij de veertigplussers ging Maikel Govaarts met de zege aan de haal. Hij rekende af met Rick van den Hanenberg en Stijn Boek.

Jeugdcategorieën
Sam de Nijs was in Havelte de sterkste junior, door Thymen Arensman en Carlo van den Berg voor te blijven. Julia Boschker – voor Kiki van Asselt en Maaike de Heij – won deze categorie bij de vrouwen. In de nieuwelingen-categorie toonde Bart Hazekamp zich de beste. Hij bleef Luke Verburg en Mick van Dijke voor.  Bij de nieuweling-meisjes won Larissa Hartog, voor Dieke van Wilgen en Joelle Jonker.

Alle uitslagen Koningscup Havelte