GRAZ – Alle aandacht ging afgelopen weekeind bij de Grazer Bike-Opening (UCI.C1) naar de rentree van Peter Sagan op de mountainbike. De wereldkampioen op de weg reed in Oostenrijk even op kop, maar verliet de wedstrijd na een valpartij. De overwinning ging uiteindelijk naar de Belg Bart de Vocht.

De Vocht klopte zijn landgenoot Jens Schuermans en de Est Marin Loo. Frank Beemer was op zes minuten achterstand op de elfde plek de enige Nederlander in de uitslag. De coureur van Habitat verdiende daarmee acht UCI-punten.

bike-opening stattegg 2016
Sagan voor zijn valpartij (overigens zonder erg). Foto: Bike09.at

Bij de vrouwen was de Belgische Githa Michiels de beste van een klein startveld. De Nederlandse Anne Tauber kwam op drie minuten achterstand als vierde over de meet; goed voor 25 UCI-punten.