NIEUWEGEIN – Bondscoach Tim Heemskerk heeft dertien mountainbikers geselecteerd voor het EK. Daarbij zit, zoals verwacht, Mathieu van der Poel. Het EK wordt van 5 tot en met 8 mei gehouden in het Zweedse Husqvarna. Het is voor de Nederlandse elite-renners een belangrijk moment om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

VanDerPoel
Mathieu van der Poel. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO-Promotion

Naast Van der Poel starten bij de elite-mannen ook Rudi van Houts – hij heeft al aan de Olympische eisen van het NOCNSF voldaan – en Hans Becking en Michiel van der Heijden. Een top tien plek is normaal gezien voldoende voor kwalificatie, al mogen er zeer waarschijnlijk maar twee Nederlandse renners naar Rio. Bij de elite-vrouwen start alleen Terpstra.

In de overige categorieën selecteerde Milan Vader, Roel van der Stegen, David Nordemann (belofte-mannen), Annemarie Worst, Anne Tauber (belofte-vrouwen), Marc Bouwmeester (junior-mannen) en Jeroen van Eck en Guus Olde Monnikhof (eliminator). Van Eck verdedigt in Zweden zijn titel.