Wubben troeft Van Heeswijk af in Oldenzaal
OLDENZAAL – Tijdens de prijsuitreiking scheen de zon, maar zondag tijdens de Zwiep Trek MTB Cup in Oldenzaal waren de omstandigheden modderig. Daar ging Niels Wubben (Craft-Ten Tusscher) het beste mee om. De veldrijder, die deze zomer ook een volwaardig mtb-seizoen zal rijden, won bij de elites. Hij bleef Roy van Heeswijk (CycleXperience) en Jeroen Boelen (Stappenbelt) voor. Frank Beemer (Habitat) kwam voor Bart Barkhuis  als vierde over de streep.

Wubben zonder rondemiss, maar Van Heeswijk en Boelen mét op het podium in Oldenzaal. Foto: Craft

Bij de vrouwen liet Denise Betsema zien dat haar derde plaats onlangs in Apeldoorn geen toeval was. De mountainbikester van Texel bleef Marlo Koevoet en Linda ter Beek voor.

In de Masters 30+ categorie won Eddy van IJzendoorn, voor thuisrijder Tom Hoekman en Anco Korteweg. Bij de veertigplussers ging – als vaker dit seizoen – Maikel Govaarts met de zege aan de haal. Hij rekende af met Rick van den Hanenberg en Maarten Nijland.  Bij de amateurs kwam Yannick Runhart na een mooie strijd met Hielke Heijs solo over de meet. Raymond van de Kruisweg eiste de derde plek voor zich op.

In de jeugd-categorieën waren er overwinningen te noteren voor Thymen Arensman (voor Carlo van den Berg en Guus Olde Monnikhof) bij de junioren, Tim van Dijke (voor Luke Verburg en Bart Hazekamp) bij de nieuwelingen, Manon Bakker (voor Lorena Peterman en Charlotte de Graaf) bij de junior-vrouwen en Larissa Hartog (voor Joelle Jonker en Astrid Downham) bij de nieuweling-meisjes.

Alle uitslagen Zwiep Trek MTB Cup

Related posts

Van der Poel: ‘minder overlap tussen mtb’en en crossen dan ik dacht’

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Poel: ‘zonder pech was podium mogelijk geweest’

by Juul van Loon
7 jaar ago

Belgen domineren goed gevuld elite-veld in Landgraaf

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten