MONTECHIARI – Milan Vader begint zijn neus steeds meer tegen het venster van de Nederlandse mountainbiketop te drukken. De 20-jarige belofte van KNWU Team MTB werd afgelopen weekend in het sterke internationale deelnemersveld van de Trofeo Delcar in het Italiaanse Montichiari (UCI.HC) twintigste. Vader finishte op een half minuutje achterstand van Rudi van Houts (CST-Superior), die als vijftiende over de meet kwam.

beckingvanhouts
Van Houts (links) en Becking.

De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Maxime Marotte, die de Italiaan Marco Aurelio Fontana en zijn landgenoot Stéphane Tempier nipt voorbleef. Dat de wereldtop breed is én aan elkaar gewaagd is bewezen de kleine verschillen in het plaatsje aan het Gardameer. Hans Becking (CST-Superior) kwam als 25e binnen, maar gaf nog geen vijf minuten toe op de winnaar. Roel van der Stegen finishte als 44e.

BIj de vrouwen kwam Annemarie Worst knap als elfde over de meet, op acht minuten achterstand van winnares Gunn-Rita Dahle Flesjaa. In de Junior Cup finishte Marc Bouwmeester als 11e, Julia Boschker als 18e en Kiki van Asselt als 39e en

Complete uitslag Trofeo Delcar