MTB Team ’t Zand rijdt startveld aan gort in Portugal Tour MTB
VISEU – Na twee wedstrijddagen in de Portugal Tour MTB was al duidelijk dat hun overmacht groot was en dat heel blijven de grootste opgave was. In die opdracht slaagden Jan Oomen en Frank Knevels van MTB Team ’t Zand glansrijk. Het tweetal uit Chaam schreef op die manier afgelopen week het Masters 50+ van de prachtige Portugese zesdaagse wedstrijd op hun naam.

Oomen (voorop) en Knevels op een voor de Portugal Tour MTB karakteristieke passage. Foto: Portugal Tour MTB

Of het kwam door hun imposante staat van dienst –  Knevels en Oomen hebben meerdere succesvolle deelnames aan de Cape Epic op hun cv – en de angst die dat inboezemde bij hun concurrenten is onduidelijk. Maar voordat de Portugal Tour MTB überhaupt was begonnen was het het startveld van vijftigplussers al gedevalueerd. De Braziliaanse coureurs die wél aan de start durfden te verschijnen werden door het olijke Brabantse duo al in de proloog op hun plaats gezet. “Halverwege hadden we de halve minuut al goed gemaakt en reden we ze voorbij alsof ze stil stonden”, sprak Oomen na afloop trots.

In de eerste lange etappe plaatste ’t Zand – dat met Guus de Graauw en Antoine Govers ook een competitief team bij de Open-Elite in de gelederen had – al vroeg de beslissende demarrage. “Toen de twee Brazilianen onderweg ruzie kregen, hadden ze al anderhalf uur achterstand”, keek Knevels glimlachend terug. “Toen ze er daarna de brui aangaven, werd het voor ons een kwestie van finishen.”

Die taak nam het duo zorgvuldig op zich. Door onder meer regelmatig te stoppen voor foto’s van brommers, geiten en doormidden gebroken bankjes spaarden Oomen en Knevels niet alleen voldoende energie om alle vijf de etappes op een goede manier te finishen, maar ook om daar tijdens de afterparty in de hotellobby, genietend van een meerdere portjes, in geuren en kleuren over te vertellen. “Vijf dagen rondrijden in een oranje leiderstrui maken wij waarschijnlijk nooit meer mee”, stelde Oomen. “Dat moet wel gevierd worden.”

Oomen en Knevels nog wat onwennig op het podium tijdens een van de eerste ritten. Foto: Portugal Tour MTB
De eindzege pakken én een paar leuke foto’s voor later mee naar huis nemen. Dat zullen weinigen MTB Team ’t Zand nagedaan hebben. Foto: Frank Knevels

De volledige uitslagen van de Portugal Tour MTB zijn hier te bekijken.

Related posts

Van der Poel: niet de benen waarop gehoopt

by Juul van Loon
7 jaar ago

BEMC naar vier dagen in 2019, proloog op donderdag

by Juul van Loon
6 jaar ago

Alpentour Trophy: Becking leert les bij alles-of-niets-poging

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten