Traditionele seizoensopener in Berlicum prooi voor Beemer en Witlox

BERLICUM – De opening van het nationale mountainbikeseizoen is zondag gewonnen door Frank Beemer. De coureur uit Garderen, dit seizoen koersend voor Habitat Mountainbiketeam, bleef in Berlicum Jeroen Boelen (Stappenbelt) en Niels Wubben (Craft-Ten Tusscher) voor.

Beemer probeerde al in de eerste ronde om een schifting te maken en dat slaagde prima. Alleen Boelen kon het wiel van Beemer volgen. Verwoede pogingen om Boelen te lossen mislukten. ,,Boelen kon eigenlijk alleen maar volgen maar in plaats van een tactisch te spelen besloot ik om vol door te rijden, net zo lang tot hij zou breken’’, verklaarde Beemer. ,,Gelukkig gebeurde dat in de laatste ronde en kon ik alsnog solo naar de finish rijden.’’

Het podium in Berlicum met Boelen, Beemer en Wubben. Foto: Stappenbelt-Specialized

Achter de top drie reed een zeer sterke David Nordemann, pas eerstejaars belofte, naar een knappe vierde plek. Hij finishte voor Gerben Mos (vijfde), Jeroen van Eck (zesde), Tim Smeenge (zevende), thuisrijder Bart Pennings (achtste), xc-debutant Ronan van Zandbeek (negende) en Bart Barkhuis.

Bij de vrouwen was de zege  voor Lizzy Witlox van SBJ Biketeam. De Eindhovense haalde het voor Marlo Koevoet en Laura van Regenmortel. De Belgische Petra Mermans werd vierde, Linda ter Beek vijfde.

De Belg Jimmy Tielens ging met de overwinning aan de haal bij de Masters 30+. Hij klopte Eddy van IJzendoorn en Willem-Jan Post. Rick van den Hanenberg won bij de Masters 40+ zijn thuiskoers, door af te rekenen met Jan van Oorschot en Patrick Muurmans. Bij de amateurs kwam Yannick Runhart als eerste over de streep. Hij bleef  Rob van der Heijden en Richard Feiken voor.

In de categorieën onder 18 jaar won Marc Bouwmeester, voor Thijmen Arensman en Sam de Nijs bij de junioren. Beste nieuweling van de middag was Tim van Dijke, hij finishte voor Luke Verburg en Ruben van der Stelt. Bij de junior-vrouwen ging Lorena Petermna met de zege aan de haal, voor Kiki van Asselt en Romy Berends. Joëlle Jonker won bij de nieuweling-meisjes, voor  Dieke van Wilgen en Astrid Downham.

Alle uitslagen van de mountainbike-race in Berlicum zijn hier te bekijken.

Related posts

Bijna ging het weer mis voor Stappenbelt: nu eindelijk Nederlands kampioen

by Juul van Loon
6 jaar ago

Becking scoort bak met UCI-punten in Brazilië

by Juul van Loon
7 jaar ago

Streetrace-kampioenen zegevieren in Heeswijk-Dinther

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten