Cape Epic: Elferink in top vijf, zege Brentjens, pech Van de Haterd
WELLINGTON – Pech ligt altijd op de loer in de Cape Epic In de derde etappe (104km/2150hm) van ’s werelds grootste meerdaagse mtb-race waren woensdag Maikel Govaarts en John van de Wouw aan de beurt. Het tweetal van Van de Haterd MTB, al goed voor één etappezege bij de Masters, had te kampen met liefst vijf lekke banden en kwam daardoor op ruim een half uur achterstand als zevende over de meet. De etappezege bij de Masters was voor de tweede dag op rij en de derde keer in totaal voor Bart Brentjens en Abraao Azevedo van CST-Superior.

Brentjens en Azevedo heroverden daarmee de leiderstrui op de Zuid-Afrikanen Adrian Enthoven en Nic White. Het tweetal kwam met een dusdanige voorsprong over de meet, dat ze nu meer dan tien minuten voorstaan. Van de Haterd zakte naar de vierde plek in het klassement.

Azevedo (links) en Brentjens. Foto: CST-Superior

Elferink en Brandau back on track
Waar Hielke Elferink en Elisabeth Brandau het gisteren heel zwaar hadden en slechts negende werden, boekte het Nederlands/Duitse duo vandaag het beste resultaat van deze Cape Epic. Het voor Meerendal uitkomende team kwam als vijfde over de meet, op amper een kwartier van winnaars Ariane Kleinhans en Annika Langvad. Tweede bij de vrouwen werden Sally Bigham en Adelheid Morath, derde Robyn de Groot en Jennie Stenerhag

Vermoeidheid, maar ook blijdschap bij Brandau (links) en Elferink. Foto: Meerendal

Net geen top tien voor Van Houts en Becking
Rudi van Houts en Hans Becking speelden vandaag geen betekenis in de strijd om de podiumplekken. Het Nederlandse duo van CST-Superior, door veel pech in de eerste rit al uitgeschakeld voor een kort klassement, kwam woensdag als elfde over de meet. Becking en Van Hout gaven een kwartier toe op etappewinnaars en klassementsleiders Karl Platt en Urs Huber. Die twee renners van Bulls rekenden af met Mathias Pfrommer en Nicola Rohrbach (Centurion-Vaude) en Kristian Hynek en Alban Lakata (Topeak-Ergon).

Rudi van Houts bemoeide zich woensdagochtend met het wekken van het Cape Epic-kamp. Hij had zijn lucht misschien beter kunnen bewaren voor de etappe. Foto: Mark Sampson/Cape Epic/Sportzpics

Alle uitslagen van de Cape Epic zijn hier te bekijken.

Related posts

Verhoeven en Classens zitten er goed bij in La Hallonienne

by Juul van Loon
5 jaar ago

Bekkenk voert Nederlands vijftal aan dat loeizware Ironbike Italy finisht

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van Zandbeek: ‘Toen Rudi even twijfelde was ik weg’

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten