Van der Heijden start sterk op Europese bodem
BANYOLES – In zijn eerste race van het seizoen op Europese bodem heeft Michiel van der Heijden een prima indruk achtergelaten. De mountainbiker van Scott-Odlo pakte zondag in de eerste manche van de Copa Catalana (UCI.C1) een zesde plek. Van der Heijden gaf in het Spaanse Banyoles iets meer dan twee minuten toe op de Franse winnaar Victor Koretzky en pakte met zijn resultaat 18 UCI-punten.

Van der Heijden was verheugd met de uitslag, liet hij in een korte reactie aan Bikesight.nl weten. “Ik ben er zeer tevreden mee”, zei hij. “Het gevoel was erg goed en het resultaat is prima.”

De Nederlands kampioen moest naast Koretzky ook zijn meerdere erkennen in Hugo Drechou, José Antonio Hermida, Julien Absalon en Jordan Sarrou. In dezelfde race reden ook Milan Vader, Roel van der Stegen en Perry van den Bos mee. De renners van KNWU Team MTB finishten respectievelijk als 16e, 39e en 46e.

Van der Heijden op archiefbeeld. Foto: Scott-Odlo

BIj de vrouwen ging de zege naar de Belgische Githa Michiels. Marlo Koevoet scoorde met een vijftiende plek één UCI-punt.

De uitslag van de Copa Catalana is hier te bekijken.

Related posts

KNWU: nationale MTB Cup, hopelijk naast Benelux Cup

by Juul van Loon
7 jaar ago

Eerste 3-Nations Cup: Von Berswordt en Nordemann beste Nederlanders

by Juul van Loon
6 jaar ago

Vader kort achter Van Houts in Montichiari

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten