Van der Poel: ‘minder overlap tussen mtb’en en crossen dan ik dacht’
 

KAPELLEN – Mathieu van der Poel had verwacht dat er meer overlap zit tussen veldrijden en mountainbiken. Dat zegt de coureur die vorige week een indrukwekkend debuut op de mtb maakte in een radio-interview met Omroep Brabant. 

“Zelfs qua inspanning is het totaal anders”, zegt Van der Poel tegen de lokale zender. “Maar dat viel tegen. Naar de technische dingen keek ik uit. Dat ik van sommige verschoot is een groot woord, maar ik moest wel een aantal keer twee keer kijken voordat ik eraf reed. Mountainbiken is net iets gevaarlijk, de snelheid ligt hoger. En als je een fout maakt, ga je harder tegen de grond. De ondergrond is vaak rotsig.”

Van der Poel in actie op Cyprus. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO-Promotion

Uit het hele interview blijkt dat Van der Poel erg veel plezier heeft in de voor hem nieuwe discipline en dat hij het als zomerse overbrugging meer ziet zitten dan wegwielrennen. Ook geeft hij aan dat hij nu een aantal weken rust pakt en via de eerste manche van de Benelux Cup (op 1o april in het Belgische Beringen) toewerkt naar de wereldbekerstart in Cairns (24 april).

 

Related posts

Groen en Boelen domineren in eerste X-Treme MTB Challenge

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van der Poel net buiten podium van derde rit Sunshine Cup

by Juul van Loon
8 jaar ago

’25 euro-bijschrijvers’ Nieuwkuijk krijgen geld terug

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten