Chaotische start Costa Blanca kost Van Houts/Becking goede klassering

BENIDORM – De Costa Blanca Bike Race heeft donderdag een chaotische start gemaakt. De organisatie van de vierdaagse etappewedstrijd in Spanje (UCI S2) kon tijdens de eerste etappe (46km/1421hm) niet voorkomen dat op grote delen van het parcours de linten en pijlen verwijderd werden. Omdat teveel renners daardoor verkeerd reden kregen aan het einde van de rit alle deelnemende duo’s dezelfde tijd.  De hectiek kostte het nieuwe Nederlandse duo Hans Becking en Rudi van Houts (CST-Superior) een goede uitgangspositie.

beckingvanhoutscostablanca
Van Houts en Becking eerder deze week. Foto: CST-Superior

“De uitslag is nu zonder betekenis”, laat Becking vanuit Spanje weten. “Maar de organisatie heeft zijn best gedaan en maakt het beste uit een slechte situatie. Dit kan nu eenmaal gebeuren.”

In het begin van de race ging het voor meerdere renners al mis. Op de langste klim van de dag viel het veld ondanks dat toch in zijn plooi. Becking: “Het Tsjechische duo Matous Ulman en Jan Skarnitzl was sterker, maar daarachter deden we goed mee voor het podium, we lagen tweede.”

Daarna begon volgens Becking de ellende. “Mensen stuurden ons naar beneden, waar we niet naartoe moesten. We zijn terug geklauterd met teams die we al gelost hadden. Daarna viel alles uit elkaar, maar op de vele singletracks kwamen de renners van alle kanten. Rudi had de route op zijn Polar en daardoor hebben wij de hele route gereden. Maar dat hebben lang niet alle teams gedaan.”

De organisatie besloot met behulp van de tijden op het derde waterpunt een klassement (zonder tijdsverschil) op te maken. Daardoor gaan Jiri Novak en Sebastian Fini (ook van CST-Superior) morgen in de leiderstrui van start, net als hun teamgenoten Yana Belomoina en Margot Moschetti bij de vrouwen. Becking en Van Houts staan tweede. “Het gevoel is goed. De aankomende drie dagen gaan we er nog iets moois van maken.”

Morgen is de etappe 43 kilometer met 1431 hoogtemeters, een lus rondom Finistrat.

Related posts

Tweede Brasil Ride op rij voor Becking/Novak

by Juul van Loon
8 jaar ago

Stem op de beste mountainbikers van 2019!

by Juul van Loon
4 jaar ago

De Maar kopman nieuw MTB Team Grinta – Bestrating.nl

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten