Sforz Continental MTB Marathoncup: vijf keer Duitsland, twee keer Nederland

AMERSFOORT – Liefhebbers van het marathonbiken kunnen zich komend seizoen opnieuw aan elkaar meten in de enige marathonserie van Nederland, de SforZ Continental MTB Marathoncup. De cup kent dit zeven aantrekkelijke wedstrijden en heeft vier nieuwe sponsoren aan zich weten te binden. Naast vaste naamgever Sforz zijn dat Continental (hoofdsponsor), Daniels Traprenovatie (sponsor Open NK), Bikeshop Reefi’s en I-Cycle (subsponsoren).

De MTB Marathoncup start op 29 mei in het Duitse Rhens. Daarna volgen races in ‘s-Heerenberg, Einruhr (beiden juni), Saalhausen (juli), Nordenau (augustus) en Daun (september). In september is een race op de Utrechtse Heuvelrug de zevende race van de cup, maar het doorgaan van deze wedstrijd is niet honderd procent zeker. De Gallahaantrail (ook in september) is in dat geval de vervanger.

Kalender SforZ Continental MTB Marathoncup 2016

  1. 29 mei: Rhein Hünsruck MTB Marathon (Rhens)
  2. 5 juni: Montferland MTB Marathon (‘s-Heerenberg)
  3. 26 juni: Mountainbike am Rursee Marathon (Einruhr) – Open Nederlands kampioenschap
  4. 9 juli: Shark-Attack Marathon (Saalhausen)
  5. 13 augustus: MTB Marathon Nordenau (Nordenau)
  6. 10 september: Vulkanbike (Daun)
  7. xx september: Marathon Utrechtse Heuvelrug (ovb) / 17 september: Gallaahaan Trail (Oppenhausen)

De organisatie van de cup heeft bij het samenstellen van de kalender goed gekeken naar voorgaande jaren en de opkomst bij diverse wedstrijden. Daarnaast is ook rekening gehouden met het tijdstip van de races en de afstand vanuit Nederland. Het regelement blijft vrijwel hetzelfde, dat betekent onder meer dat er opnieuw het onderscheid is tussen ‘hele’ en halve’ marathon en dat het klassement wordt opgemaakt aan de hand van de beste vier uitslagen. Wel nieuw is dat in 2016 de gehele top vijf van de diverse categorieën in de prijs vallen. Ondanks tegenvallende deelnemersaantallen wordt er opnieuw een klassement opgemaakt voor de korte afstand voor vrouwen.

“Ons doel is het versterken en verbreden van de mountainbikesport in Nederland”, laat de organisatie weten. “Dit doen we onder andere door nieuwe wedstrijden en initiatieven te ondersteunen, en het voor langere tijd organiseren van onze cup.”

Beelden van de Mountainbike am Rursee Marathon in 2015, met links Bas Peters. Foto: RP Fotografik

Inschrijven voor de Sforz Continental MTB Marathoncup is gratis en dat kan via www.mtbmarathoncup.nl . Daar vind je ook alle informatie over de serie. Actuele informatie wordt vaak verspreid via de facebook-pagina.

Related posts

De Nijs en Rood gelegenheidsduo bij Cape Pioneer Trek

by Juul van Loon
8 jaar ago

Classens pakt UCI-punten in ‘bizarre’ Griekse koers

by Juul van Loon
8 jaar ago

Peters de beste in Ardennes Trophy

by Juul van Loon
4 jaar ago
Mobiele versie afsluiten