Elferink tekent profcontract bij Craft-Rocky Mountain

FREIBURG – Hielke Elferink maakt een mooie nieuwe stap in haar carrière. De drievoudig Nederlands kampioene MTB Marathon maakt de overstap naar Craft-Rocky Mountain. Elferink heeft een tweejarig profcontract getekend bij het Duitse team van eigenaar Dirk Janz en ploegleiders Carsten Bresser en Udo Bölts.

Elferink, die cross-country combineert met haar specialiteit marathons, reed het afgelopen seizoen voor haar eigen ploeg, Rent a Plant-Cannondale. Daarvoor kwam ze uit voor onder meer Wheeler-iXs. De in het Zuid-Duitse Freiburg woonachtige mountainbikester staat 57e op de UCI wereldranglijst. Afgelopen seizoen stond ze onder andere op het podium in de Cape Epic, de Swiss Epic en de Trans Schwarzwald. De Cape Epic wordt in 2016 haar grootste doel.

Elferink in haar nieuwe shirt.

“Ik ben super trots en erg blij met deze kans, en enorm gemotiveerd om me verder te ontwikkelen”, vertelt Elferink over haar overstap. “Het merk Rocky Mountain heeft natuurlijk iets magisch, en heeft een echte cultstatus in de mountainbikewereld. Ook verwacht ik nog veel te kunnen leren van iemand als Carsten Bresser, meervoudig winnaar van de Transalp en tweevoudig deelnemer aan de Olympische Spelen.”

Related posts

Hondsrug: Groen sprint achter wegprofs naar plek drie

by Juul van Loon
7 jaar ago

Masters 50+ ook op NK

by Juul van Loon
6 jaar ago

Tauber van VisscherHolland naar Habitat for Humanity

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten