Winst Van der Marel, Bouwmeester, Lenderink, Arts en Claeys

HOORNAAR – Een nieuwe winnaar in de Jan van Arckel Wintercompetitie, waar in Hoornaar drie coureurs van Merida-Bassa op het podium stonden. Daarvan was Pim van der Marel de beste. Hij bleef Max van Hoorne en Dennis Ebert voor. Bij de vrouwen greep Jeanne Korevaar de eerste plek weg voor de neus van Riikka Vreeswijk-Kelja en Daniëlle Sluijter. In de B-klasse won Rudolf Vlot, die Nico Noorlandt en Dietmer Mesker aftroefde. 

Uitslagen Jan van Arckel Wintercompetitie

Van links naar rechts Van Hoorne, Van der Marel en Ebert. Foto: Merida-Bassa

Edwin Arts boekte dit weekeinde weer ‘gewoon’ een overwinning in de Jos Feron Cup. De Helmondenaar klopte Jeroen Dekker in de eindsprint. Achter het tweetal eindigde Jos Jacobs op een klein minuut als derde. Bij de Masters pakte Stephan Lotz de zege, door af te rekenen met Arno Bouten en de Duitser Günther Reitz. Karin van Grimbergen won bij de vrouwen.

Uitslagen Jos Feron Cup

De jonge Peter Lenderink greep in de ICW-Noord zijn tweede overwinning op rij. Hij klopte in  Coevorden zijn generatiegenoten Tim Smeenge en Richard Feiken. Bij de vrouwen won wegprof Anna van der Breggen.  Zij klopte Bettina Zijlstra en Thea Brouwer. Bij de jeugd was de zege voor Bart Nijveen, die Onne van den Boomen en Tycho Dijkstra op achterstand zette.

Uitslagen ICW-Noord

In de Veluwse Wintercompetitie, waar dit weekeinde in Soest werd gereden, pakte Marc Bouwmeester de winst in de categorie 4, door Edwin Geerdiknk en Bart van Bindsbergen voor te blijven. In categorie 5 was Erik van Laar de beste. Hij bleef Mark Schepp en Jeroen Verbocht voor. In de oudste categorie, categorie 6, was R. Verschoot de snelste van een klein veld. Toon Schoonderbeek finishte daar als tweede, Gert Tabor als derde. Beste vrouw van de middag was Astrid Downham, voor Laura Gambon en Karin van der Ende-Kasteleijn.

Uitslagen Veluwse Wintercompetitie

In de manche van de TMZ-Wintercompetitie (in Kruiningen) ging in de categorie A de eerste plek naar Bart Claeys. Hij finishte twee seconden voor Johan Padrnos en bijna anderhalve minuut vor Dick van den Berg.  Bij de veertigplussers ging Sven Standaerd met de overwinning aan de haal, door met een klein verschil Kurt van Haverbeke en Jean Paul Reunis voor te blijven. Simone Cornelisse kwam bij de vrouwen als eerste over de streep. Ze bleef Larisa Hartog meer dan twee minuten voor, nummer drie Daniëlla Verstraten finishte zelfs op vier minuten achterstand.

Uitslagen TMZ Wintercompetitie

Related posts

Wereldtitel Schurter, mooie veertiende plek Van der Heijden

by Juul van Loon
6 jaar ago

Worst verbaast zichzelf in spannende vrouwenrace

by Juul van Loon
8 jaar ago

WK: fantastische bronzen plak Nordemann, ook Von Berswordt sterk

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten