Van den Boogert volgt zus naar Craft Ten Tusscher

ENSCHEDE – Het zoemde al door de wandelgangen en ook uit de uitleg over zijn vertrek bij MPL-Specialized viel het eigenlijk al op te maken. Kjell van den Boogert rijdt het komende seizoen voor Craft Ten Tusscher Offroad Team. Hij zal daar teamgenoot worden van onder meer zijn zus Britt.

Van den Boogert (20) – die werktuigbouwkunde studeert in Enschede (de thuisbasis van zijn nieuwe team) – reed meerdere EK’s en WK’s. Afgelopen seizoen werd hij tweede op het NK bij de beloftes. Hij mikte volgend seizoen op tien plekken in de Benelux Cup en de Bundesliga. “Met Kjell halen we een technisch begaafde en ervaren renner binnen”, aldus Craft Ten Tusscher in een persbericht.

Van den Boogert tijdens het WK van 2013 in Pietermaritzburg.

De coureur uit Middelaar is blij met zijn overstap. “Na twee leuke jaren heb ik besloten om het MPL-Specialized MTB Team te verlaten”, zegt hij in hetzelfde persbericht. “Ik wil ze dan ook hartelijk bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben. Afgelopen jaar was een minder jaar waarin mijn gezondheid het sporten niet altijd toe liet en waarin ik het te druk had met mijn studie. Volgend seizoen breng ik de studielast wat terug en ben ik ambitieus om weer vooraan mee te doen. Ik ben warm ontvangen bij Craft Ten Tusscher en ik heb alle vertrouwen in een goed seizoen!”

Related posts

IJzersterk weekeinde voor Terpstra: zege en tweede plek

by Juul van Loon
5 jaar ago

Beemer elfde in ‘race van Sagan’

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Heeswijk klopt Groen en Boelen in Heeswijk

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten