Wintercompetities: Van Hoorne en Arts nog ongeslagen

REUVER – Edwin Arts blijft één op één lopen in de Limburgse Jos Feron Cup. De mountainbiker van Dekkers Tweewielers won zondag in Reuver voor de vierde keer op rij. Hij bleef na een spannend duel de Belg Gody Jacobs en Swalmenaar Gijs Dohmen voor.

Bij de veertigplussers was de overwinning voor Harrie Peeters iut Venlo. Hij klopte Stephan Lotz (Maasmechelen) en Rick van den Hanenberg uit Berlicum. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Geerte Hoeke uit Leiden. Zij bleef Karin van Grimbergen en Santina Brands voor.

In de wintercompetitie van Jan van Arckel (Alblasserwaard) dendert Max van Hoorne voorlopig door. De jonge renner uit Noordeloos, vorig jaar oppermachtig in de B-klasse, boekte in Giessenburg zijn tweede zege in successie. Van Hoorne leek na een flitsende start onbedreigd naar de zege te rijden, maar op het einde had hij maar tien meter voorsprong op nummer twee Kelvin van den Dool. Derde werd Wim de Bruin.

Van Hoorne tijdens zijn race in Giessenburg. Foto: Jan van Arckel

In de B-klasse pakte Bart de Haas de eerste plek, voor Max de Jong en Sander Spoolder. Bij de vrouwen won Riikka Vreeswijk-Kelja. Zij rekende af met Ingrit Verhoeff en Daniëlle Sluijter.

In de Zeeuwse TMZ Wintercompetitie won Dario Tielen in zijn woonplaats Zelzate. Hij bleef de Belgen Lars Ooms (Ravels) en Danny Sleeckx (Oostmalle) respectievelijk 16 en 37 seconden voor. De B-categorie werd gewonnen door Svend Standaerd uit Zafelare, die Kurt van Haverbeke (Evergem) en Franky Taelman (Zelzate) nipt klopte. Simone Cornelisse eiste de zege voor zich op bij de vrouwen. Ze reed Jana Vincke en Carine de Vriendt op grote achterstand.

Uitslagen wintercompetities
Jos Feron Cup Reuver
Jan van Arckel Giessenburg
TMZ Zelzate

Related posts

Jonge Bikker (15) verrassend de sterkste in Nieuw-Lekkerland

by Juul van Loon
9 jaar ago

Beemer en Groen drie en vier in finale NRW-Cup

by Juul van Loon
8 jaar ago

Elferink en Terpstra als duo op jacht naar UCI-punten in Swiss Epic

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten