Nederlanders bikkelen in Brazilië, Zuid-Afrika en Australië

MUCUGE – Terwijl in Nederland de modder de klok slaat tijdens de diverse wintercompetities, zijn er elders in de wereld  landgenoten aan het bikkelen in tropische omstandigheden. 

Zo begon Hans Becking samen met zijn Tsjechische partner Jiri Novak sterk aan de Brasil Ride. Het duo van Betch.nl-Superior begon met een tweede plek aan de proloog van de wedstrijd die ze vorig wonnen. Alleen Hugo Prado en Lukas Kaufmann waren (8 seconden) sneller. Bij de Masters boekten Bart Brentjens en de Braziliaan Abraao Azevedo hun eerste etappezege.

Brentjens en Azevedo aan het einde van de proloog. Foto: Emile van Halm

In Zuid-Afrika rijden Gerben Mos en Bram Rood sterk in de Cape Pioneer Trek. Het gelegenheidsduo van Stouwdam en KMC-Mitsubishi had in de tweede etappe wel te kampen met pech. Ondanks een lekke band en scheur in de velg van Mos finishte het tweetal op de vijfde plek in het dagklassement. Na hun vierde plek in de proloog van zondag staan Mos en Rood nog steeds vierde in het klassement.

Een continent verder, in Australië, stapt sprintkampioen Jeroen van Eck buiten zijn comfortzone in de zware Crocodile Trophy. Daar liet hij in de derde etappe voor het eerst zien dat hij ook in het langere werk wel uit de voeten kan. De coureur van MPL-Specialized finishte op de tiende plek, op twintig minuten achterstand van klassementsleider en etappewinnaar Urs Huber.

Related posts

Wereldkampioene Van Vleuten start op het NK Marathon

by Juul van Loon
6 jaar ago

Becking, Van Winden en Turpijn op podium in Israël

by Juul van Loon
6 jaar ago

UCI Marathonseries Elba is er net teveel aan voor Becking

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten